Onze kippen

Op onze boerderij houden wij 45.000 scharrelkippen, verdeeld over drie stallen. Onze scharrelkippen kunnen vrij door de stal scharrelen, springen en fladderen.

 


Natuurlijk gedrag

Een kip is van nature een bosvogel. In onze stallen proberen we de natuurlijke omgeving van de kippen zo goed mogelijk na te bootsen. Overdag kunnen ze door de stal scharrelen en ze kunnen in het systeem springen, ook schijnt er door ramen daglicht in de stallen. 's Nachts gaan de kippen allemaal zo hoog mogelijk  op stok. Als de kippen weer wakker worden gaan ze eerst eten uit de voergoten en drinken van de drinknippels. Als ze genoeg gegeten en gedronken hebben leggen ze bijna iedere dag een ei in een van de leg nesten. De eieren rollen daarna op en lopende band en via deze lopende band worden de eieren zeven dagen in de week verzameld.

Voer

Onze kippen krijgen voer van de allerhoogste kwaliteit. Het voer op ons bedrijf wordt geleverd door Vitelia voeders. Een goede kwaliteit voer betekend ook een goede kwaliteit eieren. Dit houdt in dat de eieren groot zijn, een stevige schaal met een mooie kleur hebben, een mooie kleur dooier hebben en natuurlijk super lekker zijn. Alles voor het beste ei!

Hygiëne

Onze kippen worden in onze stallen gehouden en gaan dus niet naar buiten. Dit doen we om te voorkomen dat de kippen buiten ziektes oplopen. Daarnaast gaan wij steng om met de hygiëne op het bedrijf. Dit alles om een zo hoog mogelijke kwaliteit eieren te produceren.